Att borsta tänderna

Måste man verkligen borsta tänderna? Ja, i viss mån måste man ju så klart borsta. Men jag menar i den utsträckning som vi har blivit fostrade att göra. Två gånger dagligen. Det känns som att det är lika mycket slumpen som bestämmer om man får hål eller inte. Hör ni också till florutantsgenerationen? Vi fick stå i givakt och gurgla om om vi vore några slags fångar. Det här pågick år efter år i skolan. Är mina tänder felfria på grund av detta? Nej. Jag har fått laga precis som alla andra. Betyder det att jag skulle ha varit helt förstörd utan min tandborstningsfostran och flourtantstvång? Jag vet faktiskt inte. Det är vad jag försöker klura ut. Är det hela en konspiration som startades av tandkrämstillverkarna? Eller är jag mitt i en statligt styrd teater?

Category: Gnäll

- February 3, 2017