Nio till fem

Vem vill egentligen jobba? Men vad är alternativet? Finns det något? Om det nu finns så har jag inte hittat det ännu. Så det är bara att bita i det sura äpplet. Är egentligen konstigt att vi i en modern tid måste jobba för pengar. Så många av jobben är ju helt uppenbart onödiga. Fem personer som alla står och plockar fram äpplen på ICA? Man behöver ju inte direkt vara ett geni för att förstå att vissa saker kan göras mer effektivt. Men när hela systemet är uppbyggt kring att alla arbetar så måste ju även alla arbeta. Annars blir det kaos. Fast nu har det ju vuxit fram någon slags bidragskultur där alla gör vad de kan för att arbeta så lite som möjligt.

Personligen brukar jag anse att jag har hög arbetsmoral. Jag drar mig inte för att arbete och gnäller inte i onödan. Men sådant slutade väl löna sig någon gång kring 1931. Nu verkar det som man får mer bara man gnäller tillräckligt. Är ganska sjukt egentligen. Går ju inte att driva ett land där fler och fler blir sjukskrivna, utförsäkrade och bidragsberoende. Ska en minoritet jobba för att försörja en majoritet? Hur ska det gå till? Höja skattetrycket till totalt 80% och sedan låta de som faktiskt arbeta leva på bröd och vatten.

Något liknande kommer väl bli verklighet inom en kort framtid. Men vad ska man göra? Fly till Thailand? Köpa en båt och segla till Spanien? Kom gärna med förslag.

Category: Gnäll

- March 10, 2017